SKS Fysiotherapie

 • Behandelingen

  Bij SKS Fysiotherapie werken fysiotherapeuten uit verschillende disciplines elke dag samen om u zorg op maat te bieden. Doordat onze deskundige medewerkers in meerdere specialisaties opgeleid zijn, kunt u met vrijwel alle spier- en gewrichtsklachten bij ons terecht. Wij ondersteunen niet alleen bij revalidatie na een ongeval of blessure, maar ook voor chronische klachten zijn wij de aangewezen specialist voor fysiotherapie in Drenthe.

 • Ons team

  Ons team bestaat uit bekwame therapeuten die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines. Al onze therapeuten beschikken over de juiste kwalificaties en staan geregistreerd in het BIG-register. Hierdoor beschikken wij binnen iedere praktijk over een breed aanbod van behandeltechnieken. Op deze manier garanderen wij dat u de beste zorg krijgt die volledig aansluit op uw klachten. Heeft u last van langdurige klachten? Of ervaart u last bij het uitvoeren van dagelijkse taken? Wij helpen u graag verder in een van onze locaties. Onze specialisten staan voor u klaar.

 • Moderne apparatuur

  Om ervoor te zorgen dat u de beste zorg op maat krijgt, maken we bij SKS Fysiotherapie gebruik van de meest moderne apparatuur. Om optimaal aan uw klachten te kunnen werken is het nodig dat wij een compleet beeld krijgen van uw klachten en de pijn die u ervaart. Door middel van grondig onderzoek en diagnose bepalen wij voor u een behandeltraject. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid scala aan bewegingsapparatuur. Zo kunnen we u optimaal ondersteunen tijdens uw proces.

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Drenthe: veelgestelde vragen

Bij de eerste behandeling vragen wij u uw identiteitsbewijs mee te nemen. Neem daarnaast uw afspraakkaartje elke behandeling mee. Bekijk voor de eerste behandeling uw verzekeringspolis na wat betreft het aantal behandelingen. Zo weet u wat vergoed wordt door de verzekeraar.
Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. In sommige gevallen kan het wel nodig zijn, maar dan zal uw fysiotherapeut u hierover informeren. SKS Fysiotherapie heeft een contract met alle verzekeraars, wat inhoudt dat wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren.
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 behandelingen nog niet het gewenste resultaat hebben. Mocht uw kind meer behandelingen nodig hebben, dan geldt in principe dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.
Wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Heeft u alleen een basisverzekering, dan wordt fysiotherapie doorgaans niet vergoed. Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico. U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.com.
U kunt uw afspraak tot 24 uur voor de afspraak afzeggen door contact op te nemen met onze praktijkassistenten via telefoonnummer 0592 - 343 910. U kunt dan direct een nieuwe afspraak inplannen. U kunt ook mailen naar info@sks-fysiotherapie.nl. U wordt dan teruggebeld om een nieuwe afspraak in te plannen. Wanneer u uw afspraak niet nakomt zonder berichtgeving, zijn wij helaas genoodzaakt 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling als gereserveerde tijd in rekening te brengen.
Stel uw vraag

De beste zorg in de buurt?

Wanneer u op dagelijkse basis moeite ervaart met bewegen kan een onderzoek en behandelingstraject bij een fysiotherapeut voor verlichting en antwoorden zorgen. Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten of heeft u een chronische aandoening waardoor u dagelijks veel pijn aan uw spieren of gewrichten ervaart? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt die u nodig heeft. Natuurlijk wilt u dat deze zorg zo dicht mogelijk bij huis beschikbaar is. Bewegen is immers al vervelend genoeg. Laat staan als u hier ver voor moet reizen. Met vier locaties in Assen en een locatie in Rolde is er altijd een locatie voor u die goed bereikbaar is.

Natuurlijk wilt u snel geholpen worden, daarom hoeft u voor een bezoek aan SKS Fysiotherapie niet eerst langs uw huisarts te gaan. Ook zonder een verwijzing van uw huisarts staan onze vakkundige therapeuten voor u klaar. Zij voeren zelf een deskundige diagnose uit om de aard en ernst van uw klachten te bepalen. Op basis hiervan wordt een behandeltraject opgezet. Mocht de behandelend therapeut om wat voor reden dan ook alsnog een verwijsbrief van uw huisarts nodig hebben? Dan zal hij of zij dit met u bespreken tijdens uw eerste bezoek.

Onze locaties in Assen en Rolde, Drenthe

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in de provincie Drenthe die u kan helpen bij uw spier- en gewrichtsklachten? Voor de beste zorg die volledig afgestemd is op uw klachten kunt u terecht bij een van onze 5 behandellocaties. U kunt bij ons op vier locaties in Assen terecht voor fysiotherapie en oefentherapie. Daarnaast helpen de fysiotherapeuten u ook graag bij onze fysiotherapiepraktijk in Rolde. U vindt onze Fysiotherapiepraktijk Kloosterveen aan de Transportweg in Assen en de Rondgang in Kloosterveen. Daarnaast kunt u ook terecht voor fysiotherapie in het Gezondheidscentrum Marturia, fysiotherapie in het Medisch Centrum Assen aan de Stationsstraat en bent u van harte welkom bij onze fysiotherapiepraktijk in Rolde, gelegen aan de Zuides.

Specialisaties bij SKS Fysiotherapie

Alle fysiotherapeuten die bij SKS Fysiotherapie werken zijn opgeleid tot Algemeen Fysiotherapeut. Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten allemaal aangesloten bij het BIG-register en blijven ze zich steeds doorontwikkelen. Veel van onze medewerkers hebben zich verder gespecialiseerd binnen specifieke vakgebieden. Zo beschikken wij over een breed team aan vakkundige specialisten die bekwaam zijn in hun vak. U kunt bij onze verschillende locaties onder andere terecht voor de volgende therapieën:

 • Bekkenfysiotherapie - Fysiotherapie bij bekkenklachten. De bekkenfysiotherapeut is speciaal opgeleid om u te helpen bij klachten rondom de bekken. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies, zwangerschapsklachten en prostaatklachten.
 • Geriatriefysiotherapie - Fysiotherapie bij ouderdomsklachten. Wanneer u klachten heeft die te maken hebben met ouderdom, staat de geriatriefysiotherapeut voor u klaar. Deze speciaal opgeleide fysiotherapeut is tevens gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.
 • Kinderfysiotherapie - Fysiotherapie voor kinderen. Kinderen worden veelal gezien door de kinderfysiotherapeut. Deze therapeut is speciaal opgeleid om de klachten van kinderen te behandelen.
 • Manuele therapie - Heeft u klachten aan de wervelkolom of de gewrichten in armen en/of benen, dan kunt u een afspraak maken met de manueel therapeut.
 • Psychosomatische fysiotherapie - Psychosomatische fysiotherapeuten kunnen u helpen bij klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden.
 • Sportfysiotherapie - Fysiotherapie gericht op het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Onze sport fysiotherapeuten helpen u zo snel en verantwoord mogelijk terug te keren in de sport op het gewenste niveau.
 • Oncologiefysiotherapie - Voor begeleiding tijdens en na het ziekteproces om klachten als conditieverlies, vermoeidheid en verminderde spierkracht aan te pakken, kunt u bij de oncologiefysiotherapeut terecht.

Naast bovenstaande therapieën vindt u bij SKS Fysiotherapie ook therapeuten die gespecialiseerd zijn in echografie, hand fysiotherapie, kaakfysiotherapie en oedeemtherapie. Wilt u meer informatie over ons aanbod van verschillende therapieën, bent u op zoek naar een fysio in Drenthe of bent u niet zeker welke therapeut u het beste kan helpen met uw klachten? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Therapieën bij SKS Fysiotherapie in Drenthe

Wanneer u besluit om met uw klachten naar een fysiotherapeut van SKS Fysiotherapie te gaan, kunt u het volgende van ons verwachten:

 • Uw behandeling bij ons start altijd met een uitgebreid onderzoek naar de aard en ernst van uw klachten. Eventueel wordt hierbij aanvullend onderzoek door middel van echografie gedaan.
 • Aan de hand van de diagnose wordt vervolgens bepaald welke therapie het meest effectief is om uw klachten te behandelen.
 • Hierna wordt door de therapeut een behandelplan voor u opgesteld. Zo kan er gebruikgemaakt worden van massage, dry needling of gaat u oefenen in één van onze beweeggroepen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een combinatie van verschillende therapieën de beste behandeling voor u kan zijn. Welke therapie het beste voor u kan gaan werken, zal de fysiotherapeut met u bespreken.

Dry needling in Drenthe

Bij SKS Fysiotherapie kunt u onder andere terecht voor dry needling. Deze behandeltechniek is gericht op het verhelpen van plaatselijke verkrampingen in de spieren. Deze pijnlijke verkrampingen zorgen ervoor dat de spier minder goed functioneert. We noemen deze plekken ook wel knopen of ‘triggerpoints’. Tijdens dry needling wordt een dunne, niet-holle naald aangebracht in een triggerpoint. Door deze triggerpoints te prikken trekken de spiervezels zich samen, waarna ze direct weer ontspannen en de spierstofwisseling herstellen. Hierdoor verdwijnt de pijn die door het triggerpoint wordt veroorzaakt. Wij bieden dry needling aan in Drenthe, zowel in Assen als in Rolde.

Shockwave therapie in Assen en Rolde

ESWT (Extra Corporal Shockwave Therapy) is een behandeling waarbij middels mechanische trillingen (‘shockwaves’) regeneratie van weefsel (herstel van weefsel) in gang wordt gezet. Deze behandeltechniek wordt vooral gebruikt voor de behandeling van chronische peesaandoeningen en kalk in pezen. Voordat er wordt overgegaan op het toepassen van shockwave therapie, kan uw behandelend fysiotherapeut beslissen door middel van echografie te onderzoeken of uw klacht inderdaad geschikt is voor deze behandelingsvorm. Bij SKS Fysiotherapie hebben we de beschikking over een focus shockwave en een radiale shockwave. Afhankelijk van uw klacht kan er voor een van deze vormen van shockwave therapie worden gekozen.

Naast deze twee specifieke therapieën, kunnen wij u in Drenthe ook hydrotherapie, lasertherapie en hoofdpijntherapie aanbieden. Meer weten over deze soorten therapie? Vraag uw fysiotherapeut voor meer informatie.