Sportfysiotherapie in Assen en Rolde

De sportfysiotherapeut is opgeleid om vanuit sport oogpunt te revalideren. Dit houdt in dat niet alleen sporters revalideren bij SKS Fysiotherapie, maar ook mensen die baat hebben bij een actieve benadering van een revalidatie traject. Sportfysiotherapie wordt in Assen en Rolde aangeboden. Samen met u worden doelen opgesteld waaraan gewerkt gaat worden met een actieve benadering van u en de fysiotherapeut.

De behandeling

Voor de volgende klachten kunt u terecht bij onze sportfysiotherapeut:

  • sportblessures
  • andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • blessurepreventie advies
  • advies in uw keuze voor een bepaalde sport, trainingsopbouw, materiaal, kleding en schoeisel
  • sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen
  • Veldtraining: sport specifieke training in revalidatietraject op het veld

U kunt u blessure melden via de SKS blessureapp. Deze is te downloaden voor Apple of Android. U zult dan dezelfde dag (uitgezonderd weekenden) nog gebeld worden door een sportfysiotherapeut voor sportfysiotherapie in Assen of Rolde. Eerste adviezen worden dan gegeven en een afspraak kan worden ingepland. We garanderen een afspraak met een sportfysiotherapeut binnen 48 uur. Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met onze secretaresses voor het maken van een afspraak, via 0592 - 343 910. Bij sprake van een complex trauma wordt u doorverwezen naar het Sport Medisch Adviescentrum (SMA) in Assen of Groningen.

Sportfysiotherapie in Assen en Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed. Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden