Kaakfysiotherapie in Assen en Rolde

Spieren en gewrichten die overmatig belast worden kunnen last veroorzaken, ook in de kaakregio. Klachten in de kaakregio zijn bijvoorbeeld pijnlijke en vermoeide kauwspieren, een beperkte mondopening of uitstralende pijn tot in het hoofd, de nek en de schouders. Dit kan gepaard gaan met pijn bij het eten van hard voedsel, grote happen nemen, praten of gapen. Ook kunnen er kaakgewrichtsgeluiden aanwezig zijn, zoals knappende of krakende geluiden bij het openen of sluiten van de mond. Soms kan ook de nachtrust verstoord zijn.

Kaakklachten zijn zelden het gevolg van schade, maar ontstaan vaker door vormen van overbelasting. Tevens is bekend dat het ervaren van stress, spanning en drukte van invloed kan zijn op klachten. Kaakfysiotherapie kan deze klachten verminderen. U kunt bij SKS Fysiotherapie terecht voor kaakfysiotherapie in Assen en Rolde.

Wat is kaakfysiotherapie?

Oro is Latijn voor mond, Faciaal is Latijn voor gezicht. Een orofaciaal fysiotherapeut, ook wel kaakfysiotherapeut genoemd, heeft zich gespecialiseerd in klachten aan hoofd-, hals-, aangezicht- en kaakklachten. Ook bepaalde vormen van hoofdpijn, duizeligheid en tinnitus kunnen hieronder vallen.

Wanneer u voor kaakfysiotherapie in Assen of Rolde bij SKS komt, zal de orofaciaal fysiotherapeut samen met u kijken naar verschillende factoren die mogelijk van invloed kunnen zijn op het ontstaan en eventueel in stand houden van uw klachten. Dit zijn vaak factoren uit ons dagelijks functioneren en kunnen voor een ieder anders zijn. Inzicht verkrijgen in deze factoren en adviezen hoe hiermee om te gaan geven u meer grip op de klachten.

Daarnaast zal de therapeut u een aantal oefeningen kunnen aanreiken zoals:

  • Onderkaak ontspannen
  • Kauwspieren masseren
  • Beweeglijkheidsoefeningen

SKS Fysiotherapie biedt kaakfysiotherapie aan in Assen en Rolde. Deze therapie wordt toegepast door een gespecialiseerd en gediplomeerd fysiotherapeut.

Veel voorkomende oorzaken van klachten aan de kaak kunnen zijn:

  • Mondgewoonten, zoals veelvuldig klemmen, knarsen of tongpersen. Ook veelvuldig kauwgom kauwen en nagelbijten kunnen een rol spelen.
  • Overbelasting van het gewricht na bijvoorbeeld een klap of een ongeluk.
  • Langdurig de mond open moeten houden bij bijvoorbeeld een tandheelkundige behandeling.
  • Stress, spanning en drukte zijn veelvoorkomende oorzaken van meer klemmen, knarsen of de kaak gespannen houden (Bruxisme).

Kaakfysiotherapie in Assen en Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden