Slaapoefentherapie voor kinderen in Assen en Rolde

Kan of wil uw kind niet meer slapen? Lukt het slapen niet in eigen bed, maar enkel bij de ouders in bed? Valt uw puber pas halverwege de nacht in slaap, om er in de middag weer uit te komen? Heeft uw kind moeite met inslapen, doorslapen of veel te vroeg wakker worden? Dan biedt de slaapoefentherapie voor kinderen in Assen of Rolde wellicht de oplossing voor u en uw kind.

Binnen SKS Fysiotherapie bieden we naast kinderfysiotherapie ook oefentherapie Cesar Mensendieck waarbij we uw kind wellicht kunnen helpen!

Wat is slaapoefentherapie voor kinderen?

Tijdens de behandeling slaapoefentherapie in assen of Rolde, wordt het slaapprobleem door de therapeut behandelt als onderdeel van het algemeen dagelijks functioneren van het (jonge) kind (en/of zijn ouders). Slaapproblemen kunt u beïnvloeden door het goede voorbeeld te geven, bewustwording, educatie, opvoeding, bewegingsactivatie, gezonde leefstijl, oefenervaring en gewoonteverandering. De slaapoefentherapeut helpt de ouders met bruikbare handvatten. De slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschap en is direct toepasbaar. Een gezonde nachtrust geeft rust, ontspanning, grip, balans en betere (school)prestaties.

Tijdens de behandeling zal – afhankelijk van de leeftijd – de aandacht uitgaan naar wat uw kind kan veranderen, of u als ouder kunt betekenen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ontspanningsoefeningen of veranderingen in bepaalde gewoontes van u of uw kind.

Slecht slapen is een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Zo’n 30 procent van alle slaapproblemen komt voor in de leeftijd 0-18 jaar. Dit hoeft niet alleen een probleem te zijn voor uw kind, maar ook u als ouder kunt hier problemen van ondervinden.

Kinderhersenen zijn continu in ontwikkeling. Hierdoor slapen kinderen meer en op andere tijden dan volwassenen. Een duidelijk slaapritueel en regelmatige bedtijden kunnen helpend zijn. Wanneer slaapproblemen langere tijd aanhouden kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw kind en/of voor uzelf als ouder. Het kan leiden tot vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, overgewicht, verminderde weerstand, sombere gedachten en hoofdpijn.

De slaapoefentherapie voor kinderen in Assen en Rolde bij SKS wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt rechtstreeks naar een oefentherapeut of kinderfysiotherapeut, maar een verwijsbrief van de (huis)arts stellen wij bij kinderen zeer op prijs.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden