Fysiotherapie in Kloosterveen

 • Behandelingen

  Binnen onze fysiotherapiepraktijk in Kloosterveen zijn deskundige fysiotherapeuten werkzaam. Velen zijn gespecialiseerd in verschillende disciplines en specialisaties. U kunt dan ook met vrijwel alle klachten aan spieren en gewrichten en bij blessures bij SKS Fysiotherapie terecht.

 • Ons team

  SKS Fysiotherapie heeft een breed team met fysiotherapeuten in verschillende disciplines. Al onze fysiotherapeuten zijn goed opgeleid en staan ingeschreven in het BIG-register. Ons team bestaat verder uit gediplomeerde oefentherapeuten Cesar/Mensendieck, die u helpen bij dagelijkse beweegproblemen. Samen met onze praktijkassistenten helpen wij u graag verder in onze fysiopraktijk in Kloosterveen. Of maak een afspraak in één van onze andere behandellocaties in Assen of Rolde.

 • Moderne apparatuur

  Wanneer u onze fysiotherapiepraktijk in Kloosterveen bezoekt, wordt er gebruik gemaakt van de meest moderne apparatuur voor onderzoek en diagnose. Daarnaast is ook onze oefenzaal in Kloosterveen uitgerust met diverse trainingsapparatuur. Zo wordt u dus altijd optimaal geholpen door onze fysiotherapeuten.

U gaat naar de fysiotherapeut in Kloosterveen: veelgestelde vragen

Wij vragen u bij de eerste behandeling uw identiteitsbewijs mee te nemen. Neem uw afspraakkaartje elke behandeling mee. En lees voor de eerste behandeling uw verzekeringspolis na wat betreft het aantal behandelingen wat vergoed wordt door de verzekeraar.
U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. SKS Fysiotherapie heeft een contract met alle verzekeraars, wat inhoudt dat rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd wordt.
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt voor het kalenderjaar 2022 als basisregel dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 behandelingen nog niet het gewenste resultaat hebben. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.
Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed. Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico. U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.com.
Wanneer u uw afspraak wilt verplaatsen, kunt u 24 uur voor de afspraak contact opnemen met onze praktijkassistenten via telefoonnummer 0592 - 343 910. U kunt dan direct een nieuwe afspraak inplannen. Of mail naar info@sks-fysiotherapie.nl. U wordt dan gebeld voor een nieuwe afspraak. Wanneer u uw afspraak niet nakomt zonder berichtgeving, zijn wij helaas genoodzaakt 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling als gereserveerde tijd in rekening te brengen.
Stel uw vraag

Op zoek naar een fysiotherapeut bij u in de buurt?

Wanneer u klachten ervaart aan uw spieren of gewrichten, een blessure opgelopen heeft tijdens het sporten of wanneer u vanwege een chronische aandoening medische begeleiding nodig heeft bij het bewegen, dan staat de fysiotherapeut voor u klaar. Uiteraard is het fijn dat deze fysiopraktijk dan dicht bij u in de buurt is. SKS Fysiotherapie heeft dan ook verschillende behandellocaties voor fysiotherapie in Assen. Naast onze fysiotherapiepraktijk in Kloosterveen, kunt u ook terecht voor fysiotherapie in het Gezondheidscentrum Marturia, fysiotherapie in het Medisch Centrum Assen aan de stationsstraat en bent u van harte welkom bij onze fysiotherapiepraktijk in Rolde.

Voor een bezoek aan SKS Fysiotherapie hoeft u niet eerst langs uw huisarts. U wordt ook zonder verwijzing geholpen door de fysiotherapeuten in Kloosterveen of op één van de andere locaties. Wanneer de fysiotherapeut toch een verwijsbrief van uw arts nodig heeft om een of andere reden, zal hij of zij dat tijdens het eerste bezoek aan u laten weten.

Specialisaties

De fysiotherapeuten die bij de fysiotherapiepraktijk in Kloosterveen werkzaam zijn, zijn allen opgeleid tot Algemeen Fysiotherapeut. Ook zijn alle fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het BIG-register en blijven zij zich steeds ontwikkelen. Na de opleiding tot Algemeen Fysiotherapeut kunnen zij zich dan ook verder specialiseren en verdiepen in verschillende vakgebieden. U kunt bij ons in Kloosterveen of op één van de andere locaties dan ook terecht voor onder andere:

 • Bekkenfysiotherapie - Fysiotherapie bij bekkenklachten. De bekkenfysiotherapeut helpt u met alle klachten rondom het bekken. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies, zwangerschapsklachten en prostaatklachten.
 • Geriatriefysiotherapie - Fysiotherapie bij ouderdomsklachten. De geriatriefysiotherapeut helpt u met klachten die te linken zijn aan ouderdom en is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.
 • Kinderfysiotherapie - Fysiotherapie voor kinderen. Speciaal voor kinderen staat de kinderfysiotherapeut voor u klaar in Kloosterveen. Deze fysio is speciaal speciaal opgeleid om de klachten van kinderen te behandelen.
 • Manuele therapie - Wanneer u klachten heeft aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en/of benen, kunt u een afspraak maken met de manueel therapeut.
 • Psychosomatische fysiotherapie - Psychosomatische fysiotherapeuten helpen u bij klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden.
 • Sportfysiotherapie - Fysiotherapie gericht op het onderzoeken en behandelen van sportblessures. De sportfysiotherapeut helpt u zo snel en verantwoord mogelijk terug te keren in de sport op het gewenste niveau.
 • Oncologiefysiotherapie - Wanneer u begeleiding tijdens en na het ziekteproces nodig heeft om klachten als conditieverlies, vermoeidheid en verminderde spierkracht aan te pakken, kunt u bij de oncologiefysiotherapeut terecht.

Daarnaast vindt u bij de fysiotherapie in Kloosterveen ook fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in echografie, hand fysiotherapie, kaakfysiotherapie en oedeemtherapie. Wilt u meer weten over onze specialisaties of bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Kloosterveen die u bij uw klachten het beste kan begeleiden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De therapieën bij SKS Fysiotherapie in Kloosterveen

Wanneer u bij de fysiotherapeut in Kloosterveen komt, zal deze altijd eerst een onderzoek doen. Eventueel wordt hierbij aanvullend onderzoek middels echografie gedaan. De klachten kunnen vervolgens op verschillende manieren behandeld worden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van massage, dry needling of gaat u oefenen in één van onze beweeggroepen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een combinatie van verschillende therapieën de beste behandeling voor u kan zijn.

Onze fysiotherapiepraktijk in Kloosterveen biedt onder andere de volgende therapieën aan: