Actieve revalidatie in Assen en Rolde

Wanneer u bij SKS Fysiotherapie komt, wordt uw klacht tijdens het eerste bezoek onderzocht en er wordt een behandelplan opgesteld. Actieve revalidatie, ook wel oefentherapie genoemd, vormt vaak een essentieel onderdeel van dit plan. Actieve revalidatie vindt plaats in de oefenzaal in Assen of Rolde, of u krijgt de oefeningen mee naar huis om thuis aan de slag te gaan.

Wat is actieve revalidatie

Naast de fysiotherapeutische behandeling van de klachten, wordt er ook aandacht besteed aan actieve revalidatie. Dit actieve oefenen wordt gedaan bij veel uiteenlopende klachten. Zo kan actieve revalidatie ingezet worden bij rugklachten of sportblessures, maar ook na een operatie. SKS Fysiotherapie biedt actieve revalidatie of oefentherapie aan in Assen en Rolde. Daar worden de oefeningen in de oefenzaal, al dan niet individueel of in een groep, uitgevoerd. Daarnaast kunnen de oefeningen door de fysiotherapeut ook meegegeven worden als thuisoefeningen.

De fysiotherapeut zal tijdens een eerste bezoek bekijken wat de beste behandeling van uw klacht is. Dat kan massage, shockwave therapie, lasertherapie of één van de andere therapieën zijn, maar vaak wordt deze behandeling aangevuld met oefentherapie of actieve revalidatie. Oefentherapie in Assen en Rolde wordt meestal in de oefenzaal aangeboden. Daar wordt u begeleid door een fysiotherapeut, maar het zou ook kunnen dat u de oefeningen mee naar huis krijgt en dat u naast de behandeling op de fysiotherapiepraktijk in Assen of de praktijk in Rolde, thuis moet oefenen om uw belastbaarheid te verhogen.

Na een operatie van bijvoorbeeld de knie of schouder, wordt er ook vaak voor actieve revalidatie in Assen of de oefenzaal in Rolde gekozen. Door middel van de actieve revalidatie of oefentherapie, verhoogt u de belastbaarheid en bent u sneller weer op het gewenste niveau.

De begeleiding van de actieve revalidatie op locatie in Assen en Rolde en de bijbehorende oefentrajecten worden verzorgd door gespecialiseerde fysiotherapeuten. De begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Door een efficiënte organisatie en beperkte groepsgrootte blijft individuele controle en begeleiding mogelijk.

Actieve revalidatie of oefentherapie in Assen of Rolde valt bij SKS Fysiotherapie onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Via onderstaande link treft u uitgebreide informatie over de vergoeding van fysiotherapie:

Lees hier meer over vergoeding fysiotherapie

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden