Cesar/ Mensendieck in Assen en Rolde

Oefentherapie Cesar/Mensendieck in Assen en Rolde is een actieve behandelmethode waarbij u bewust wordt gemaakt van uw eigen bewegingsgewoonten die u thuis, op het werk of in uw vrije tijd maakt. De gediplomeerde oefentherapeut coacht en begeleidt u in het veranderen van deze gewoonten naar een efficiënte en natuurlijke manier van bewegen. U leert dus wat u zélf kunt doen om aanwezige klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Bovendien werkt Oefentherapie preventief: het voorkomt dat klachten terugkeren. Een Cesar/Mensendieck oefentherapeut is een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat.

Welke ziektes en aandoeningen behandelt de Oefentherapeut

De Oefentherapeut Cesar/Mensendieck houdt zich bezig met klachten van het bewegingsapparaat. Oefentherapie Cesar/ Mensendieck in Assen is geschikt voor iedereen. Iedereen beweegt namelijk en doet dit ook op zijn eigen manier. Deze gewoonten zijn niet altijd gunstig voor het lichaam, waardoor bepaalde spiergroepen over- of onderbelast raken. Dit kan leiden tot klachten, waarvoor Oefentherapie voor u in Assen een oplossing kan bieden.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is vooral geschikt voor klachten welke worden veroorzaakt door een ongunstige houding of manier van bewegen. Dit is vaak bij langdurige of steeds terugkerende klachten het geval. Ook is Oefentherapie geschikt voor klachten rondom de zwangerschap en bij zwaar of belastend werk. Kortom, Oefentherapie is geschikt voor iedereen die zélf actief iets wil gaan doen om klachten te verminderen en/of te voorkomen. Bij SKS Fysiotherapie helpt de Cesar/Mensendieck oefentherapeut u graag in Assen en Rolde om zo deze dagelijkse klachten aan te pakken.

Tijdens de behandeling Cesar/Mensendieck staan dagelijkse handelingen die u maakt centraal. Dit zijn handelingen die u zelf graag weer uit wilt kunnen voeren of waarbij u problemen ondervindt. Te denken valt aan: langdurig staan, (huishoudelijk) werk, sporten, verzorging rondom de kind(eren), etc. Tijdens de behandelingen geeft de Oefentherapeut Cesar/Mensendieck in Assen en Rolde praktische tips en adviezen en wordt het efficiënte beweeggedrag getraind. Van belang is dat de verkregen adviezen worden toegepast in uw dagelijks leven. De behandelingen duren maximaal een half uur en de frequentie van de behandelingen zal geleidelijk afnemen. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, zal de therapie worden afgesloten.

U kunt via verwijzing van de arts of specialist zich aanmelden bij de oefentherapeut in Assen of Rolde, maar dit is niet noodzakelijk. De behandeling Cesar/Mensendieck door een gediplomeerd oefentherapeut is namelijk vrij toegankelijk. Wanneer u zich zonder verwijzing aanmeldt, zal er eerst een screening plaatsvinden om te kijken of u met uw klachten op de juiste plaats bent.

Als u aanvullend verzekerd bent voor oefentherapie, worden uw behandelingen vergoed. U heeft daarnaast recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar vanaf de 21e behandeling, wanneer u een chronische aandoening heeft. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Raadpleeg de polisvoorwaarden om vast te stellen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden