Hoofdpijntherapie in Assen en Rolde

Eén op de twee personen heeft wel eens last van hoofdpijn. Meestal is de hoofdpijn snel over en is er geen reden tot zorg. Maar hoofdpijnklachten die vaker terugkomen of lang duren kunnen van grote invloed zijn op het leven. De invloed van hoofdpijn op het leven verschilt per persoon. Zo kunnen de hoofdpijnaanvallen die vaak terugkomen uw werk en sociale leven fors beïnvloeden. Mogelijk durft u zich niet meer in te spannen, omdat u bang bent een nieuwe aanval te krijgen. Of vreest u dat uw klachten daardoor verergeren. Juist daarom is het zo belangrijk dat u manieren aanleert om zo goed mogelijk met uw hoofdpijn om te gaan. SKS Fysiotherapie biedt hoofdpijntherapie aan in Assen en Rolde. Samen kunnen we de pijn verlichten, de oorzaken van de hoofdpijn achterhalen en zo mogelijk aanpakken.

Wat is hoofdpijntherapie?

Hoofdpijn wordt onderverdeeld in primaire- en secundaire hoofdpijn. We noemen hoofdpijn secundair als de hoofdpijn van buitenaf komt, zoals een ontsteking, overmatig medicijngebruik of nekklachten (cervicogene hoofdpijn). Bij primaire hoofdpijn zijn er geen oorzaken van buitenaf aan te wijzen. De belangrijkste voorbeelden van dit type hoofdpijn zijn: migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn.

Met de hoofdpijntherapie in assen en Rolde, proberen we samen de oorzaken van de hoofdpijn te achterhalen en deze zo goed mogelijk aan te pakken, zodat de hoofdpijn uw dagelijks leven niet meer beheerst.

Uw fysio- of manueel therapeut bij SKS fysiotherapie kiest tijdens de hoofdpijntherapie in Assen en Rolde samen met u de beste behandeling voor uw hoofdpijn aan de hand van het vraaggesprek (anamnese) en onderzoek. Deze behandeling kan de volgende onderdelen bevatten:

  • Uitleg over de soorten hoofdpijn die voorkomen.
  • Oefeningen om uw spierconditie en spiercontrole te verbeteren.
  • Oefeningen om uw houding te verbeteren.
  • Mobiliserende technieken / manuele therapie.
  • Oefeningen om spierspanning te herkennen en te verminderen.
  • Triggerpointbehandeling / dry needling.
  • Orofaciale fysiotherapie (kaakfysiotherapie).

Als u last hebt van een verminderde functie van de nek- en halsspieren, leert u tijdens de hoofdpijntherapie oefeningen aan waarmee u de spierconditie en spiercontrole verbetert. Daardoor verminderen de prikkelingen die de hoofdpijn kunnen veroorzaken. Door deze training krijgt een betere houding en bent u minder snel moe als u een houding een langere tijd moet volhouden. U zult ook merken dat hierdoor uw pijn wordt gedempt.

Hoofdpijn Netwerk Noord

SKS is via een aantal gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten verbonden aan het Hoofdpijn Netwerk Noord. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten die nauw samenwerken met het Martini Ziekenhuis Groningen. Zij behandelen patiënten met hoofdpijn op een geprotocolleerde, wetenschappelijke wijze. Dit betekent dat zij protocollen gebruiken die zijn opgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Hoofdpijntherapie in Assen en Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden