Manuele therapie in Assen en Rolde

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding fysiotherapie een Master-opleiding manuele therapie heeft gevolgd met een duur van gemiddeld vier jaar. De manueel therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die te maken hebben met de wervelkolom en andere gewrichten.

Bij Manuele therapie wordt vooral gelet op de beweging van botten ten opzichte van elkaar. De manueel therapeut probeert tijdens manuele therapie, door gewrichten te laten bewegen, de functie van gewrichten te verbeteren en de houding en beweging van mensen in het dagelijks leven te optimaliseren. Onze manueel therapeuten in Assen en Rolde zijn erkende manueel therapeuten en geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). U kunt bij SKS Fysiotherapie zowel in Assen als in Rolde terecht voor manuele therapie.

Wat is manuele therapie?

Bij manuele therapie worden onder andere hoofd- en nekpijn, die samengaat met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom en nek- en schouderklachten die uitstralen in de armen en rugpijn behandeld. Tijdens een eerste afspraak manuele therapie in Assen of Rolde, onderzoekt en bekijkt de manueel therapeut of een behandeling zinvol is.

De manueel therapeut probeert tijdens de manuele therapie beweeglijkheid te herstellen of een overmatige beweging te stabiliseren door middel van training in Assen en Rolde. Sommige therapeuten maken hierbij gebruik van manipulatie van de gewrichten en de wervelkolom. Manipuleren houdt in dat er een snelle beweging wordt gemaakt met de handen op een gewricht. Bij het manipuleren kan een knappend geluid gehoord worden waardoor het ook wel "kraken" genoemd wordt. Door velen wordt dit ervaren als een kortstondig vreemd gevoel, maar over het algemeen niet pijnlijk. Manueel therapeuten die niet manipuleren, laten de gewrichten op een meer vloeiende manier bewegen.

Voor een behandeling manuele therapie is sinds 1 januari 2006 geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U kunt met uw klachten rechtstreeks bij de fysiotherapiepraktijk in Assen of onze praktijk in Rolde terecht.

Manuele therapie in Assen of Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden