Handtherapie in Assen en Rolde

Uw handen zijn de instrumenten van uw ideeën, hobby’s, werk, emoties en zelfstandigheid. Schrijven, aankleden, tekenen, bouwen, typen, roeren, wassen, sturen, schilderen, timmeren, aaien, voelen en noem maar op. Zonder ‘gezonde’ handen gaat het veel moeilijker of helemaal niet en zit u echt met uw ‘handen’ in het haar. Een relatief klein letsel kan daarom al tot een grote beperking leiden. Letsels aan de hand kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er al voor zorgen dat u alledaagse bezigheden, zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van de kraan of het vasthouden van een lepel niet meer kunt doen. Daarnaast kunnen handletsels zeer confronterend zijn. Uw handen zijn, net als uw gezicht, voor iedereen direct zichtbaar.

Voor de behandeling aan klachten van uw handen, kunt u bij SKS Fysiotherapie terecht voor handtherapie in Assen en Rolde.

Wat is handtherapie?

Bij handtherapie is sprake van een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie, speciaal gericht op de revalidatie van letsels aan uw handen. Een handtherapeut is een fysiotherapeut of een ergotherapeut die speciaal hiervoor is opgeleid. SKS Fysiotherapie biedt handtherapie in Assen en Rolde aan.

Een handfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich extra geschoold heeft in kennis van de exacte anatomie, letsels, ziekteprocessen en behandeling van hand, pols en elleboog, zodat u optimaal begeleid en behandeld wordt voor een probleem met uw handen. Na uitgebreid onderzoek stelt de handfysiotherapeut samen met u een behandelplan op om de problematiek in uw hand zo goed mogelijk te benaderen. Daarnaast staat een handfysiotherapeut (in veel situaties) in nauw contact met een gespecialiseerde ergotherapeut waardoor een meer brede benadering van uw handproblematiek mogelijk is. U kunt hierbij denken aan het vervaardigen van spalken, adviseren in diverse hulpmiddelen om het handelen zo goed mogelijk te laten verlopen en eventuele aanpassingen in uw werksituatie. Zo kunnen wij u het beste helpen met de handtherapie in Assen en Rolde.

In de eerste plaats zal de handtherapeut in Assen of Rolde, samen met u, bekijken wat er nodig is om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen (herstellen). Daarnaast leert u bij handtherapie de hand opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden en uw werk weer kunt doen. Zo nodig wordt er gekeken of er aanpassingen nodig zijn aan uw werk, of aan de door u gebruikte gereedschappen.

Aandoeningen die voor handfysiotherapie in aanmerking komen zijn onder andere:

  • peesaandoeningen en peesletsels
  • kneuzingen
  • artrose
  • diverse reumatische aandoeningen
  • overbelastingsklachten
  • bewegingsbeperkingen
  • nabehandeling na breuken
  • motorische problemen

Handtherapie in Assen en Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden