Psychosomatische fysiotherapie in Assen en Rolde

Bij psychosomatische klachten is de balans tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. De psychosomatisch fysiotherapeut houdt zich bezig met het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, inspanning en ontspanning. U kunt bij SKS Fysiotherapie terecht voor psychosomatische fysiotherapie in Assen en Rolde.

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

De psychosomatisch fysiotherapeut richt zich op psychosomatische klachten. Hierbij moet u denken aan klachten waarvoor geen directe lichamelijke oorzaak gevonden kan worden, maar welke het gevolg kunnen zijn van bijvoorbeeld stress of spanning. Hierbij kunt u denken aan chronische pijn, rug-, nek en/of schouderpijn, hoofdpijn, benauwdheid, onverklaarbare spier- en gewrichtspijn, hartkloppingen en/of maagpijn.

De psychosomatisch fysiotherapeut houdt zich tijdens psychosomatische fysiotherapie bezig met het herstellen van balans tussen belasting en belastbaarheid, inspanning en ontspanning. SKS Fysiotherapie biedt psychosomatische fysiotherapie aan in Assen en Rolde.

Tijdens een eerste kennismaking of intake worden de fysieke klachten in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken of er sprake is van concentratieproblemen, piekeren, stress, een burn-out, lusteloosheid, angst, onzekerheid, prikkelbaar zijn of een depressie. Dit noemen we ook wel mentale of psychische klachten. Afhankelijk van de hulpvraag worden er behandeldoelen opgesteld, zoals bijvoorbeeld meer kunnen ontspannen, minder piekeren, leren omgaan met de pijn, inzicht in en het veranderen van instandhoudende factoren. Ook het verhogen van de algehele belastbaarheid, het toepassen van ontspanning vaardigheden of het aanvoelen en accepteren van lichamelijke en/of psychische grenzen kunnen doelen zijn. U zou kunnen zeggen dat de psychosomatische fysiotherapeut meer aandacht heeft voor de mens als geheel in zijn leefomgeving. De therapeut in Assen en Rolde helpt u met psychosomatische fysiotherapie bij het herstellen van evenwicht tussen uw belasting en belastbaarheid.

De problematiek rond psychosomatische klachten kan complex zijn. Daarom werken onze psychosomatische fysiotherapeuten in Assen en Rolde regelmatig samen met de huisarts, psycholoog, bedrijfsarts of medisch specialist. Dit gebeurt echter alleen met uw toestemming.

Bij SKS Fysiotherapie valt de psychosomatische fysiotherapie in Assen en Rolde onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen basis verzekerd bent, worden de behandelingen psychosomatische fysiotherapie doorgaans niet vergoed. Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden