Slaapoefentherapie voor volwassenen in Assen en Rolde

Iedereen slaapt wel eens slecht en dat is niet erg. Echter, als er langere tijd slecht geslapen wordt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u vaak steeds meer beperkingen in het functioneren. Het beïnvloedt uw hele leven. Volgens recente cijfers is gaan slapen voor 1,5 miljoen Nederlanders niet altijd even gemakkelijk. Ze piekeren, liggen te malen en te woelen of tevergeefs te wachten op de slaap die maar niet komt.

Met slaapoefentherapie voor volwassenen in Assen en Rolde kunt u deze problemen aanpakken.

Wat is slaapoefentherapie voor volwassenen?

Slaapproblemen komen voor op iedere leeftijd door allerlei verschillende factoren. Slapen kunt u leren en daarom bieden wij door middel van slaapoefentherapie voor volwassenen structurele oplossingen voor het verbeteren van de nachtrust. U kunt bij SKS Fysiotherapie terecht voor slaapoefentherapie in Assen en Rolde.

Onder begeleiding van een slaaptherapeut leert u wat de knelpunten zijn en werkt u vervolgens aan verbetering van de nachtrust. Na de intake en het onderzoek wordt duidelijk wat slaapoefentherapie voor u kan betekenen. Vaak is er slechts een kort behandeltraject nodig om weer grip te krijgen op de slaap.

Er bestaan verschillende soorten slaapproblemen:

  • Inslaapproblemen - Als het inslapen langer dan 45 minuten duurt.
  • Doorslaapproblemen - Wanneer u moeiteloos inslaapt, maar meerdere malen op een nacht wakker wordt en niet binnen 45 minuten inslaapt.
  • Te vroeg wakker worden - Meerdere dagen per week uren ver voor de wekker wakker worden en maar moeilijk weer in slaap kunnen komen.

Oorzaken van slaapproblemen kunnen zijn:

  • Spanningen of zorgen
  • Lichamelijke klachten (zoals pijn, benauwdheid of jeuk)
  • Verstoord dag- en nachtritme (bijvoorbeeld door ploegendiensten, jetlags of slapen overdag)
  • Ongunstige leefstijl (veel koffie drinken ’s avonds, laat op de avond sporten/vergaderen)
  • Te hard en te lang nuttig blijven en doorwerken vlak voor het slapen gaan

Een slaapstoornis is niet alleen een nachtelijk probleem. Het verband met uw dagelijks functioneren mag u niet uit het oog verliezen. Goed inzicht verkrijgen in de aard en de ernst van de stoornis is noodzakelijk om zelf grip te krijgen op uw slaapprobleem, maar ook om er verbetering in te kunnen gaan brengen.

Slaapoefentherapie voor volwassen in Assen en Rolde valt onder de reguliere vergoeding voor oefentherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor oefentherapie, worden uw behandelingen vergoed. U heeft daarnaast recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar vanaf de 21e behandeling, wanneer u een chronische aandoening heeft. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Raadpleeg de polisvoorwaarden om vast te stellen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden