Hydrotherapie Assen

Hydrotherapie is een vorm van therapie waarbij chloorvrij water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten. Bij bijvoorbeeld reumatische of orthopedische klachten kan hydrotherapie geschikt. Maar ook voor aandoeningen aan het zenuwstelsel kan hydrotherapie bijdragend zijn. Hydrotherapie staat bekend als een veelzijdige therapie en wordt door SKS Fysiotherapie aangeboden in Assen.

Waar in Assen kunt u terecht voor de hydrotherapie?

SKS Fysiotherapie maakt gebruik van zwembad ‘De Dolfijn’ op het terrein van ‘Van Boeijen’. Dit bad is begin 2014 gerealiseerd. Het water is gemiddeld 32 graden en is chloorvrij. Daarnaast is de vloer en zijn alle kleedruimtes verwarmd. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden. De bodem is in hoogte verstelbaar. U kunt bij ons terecht voor hydrotherapie op woensdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Er wordt les gegeven in groepen van maximaal 7 mensen en deze duren 40 minuten. Vraag uw fysiotherapeut voor meer informatie.

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie dat plaatsvindt in het water. Een groot voordeel van bewegen in water is dat u geen hinder hebt van de zwaartekracht. Doordat er geen zwaartekracht is, krijgt u een opwaartse druk waardoor u in het water makkelijker kunt bewegen dan op het droge. Daarnaast zorgt het water voor weerstand waardoor u kracht en conditie kunt opbouwen. Zeker bij een hele lage belastbaarheid kunt u met een geringe belasting toch resultaat boeken. Oftewel met hydrotherapie bij SKS in Assen kunt u spierkracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen trainen zonder de gewrichten extreem te belasten.

Door de temperatuur van rond de 32 graden worden de bloedvaten verwijd waardoor herstel van beschadigd weefsel eerder plaatsvindt. Hydrotherapie is voor iedereen die problemen ervaart bij het bewegen. Bijvoorbeeld bij reumatische klachten, artrose, na een nieuwe knie- of heupoperatie of fibromyalgie kunt u bij SKS Fysiotherapie terecht voor hydrotherapie in Assen. Ook wanneer u bij de fysiotherapiepraktijk in Rolde onder behandeling bent, kunt u informeren naar de hydrotherapie.

U kunt u via verwijzing van de huisarts of medisch specialist aanmelden voor de hydrotherapie. Maar u kunt ook direct (zonder verwijzing) naar de fysiotherapiepraktijk in Assen of Rolde komen. Het eerste gesprek zal bestaan uit een intake gesprek waarbij uw klachten besproken worden. Er wordt vervolgens een onderzoek gedaan om te kijken wat de lichamelijke beperkingen zijn zodat we in het bad gerichte oefeningen kunnen geven. Met deze gegevens wordt er een gezamenlijk behandelplan vastgesteld.

Hydrotherapie is een eeuwenoude manier om klachten te verlichten. Reeds in de oude beschavingen van de Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren werd hydrotherapie toegepast. Het was algemeen bekend dat de warmwaterbaden een positief effect op de gezondheid kunnen hebben. De eerste man die zijn beroep maakte van de hydrotherapie was Vincent Priessnitz. Hij begon op professionele basis in 1829, en werd er beroemd mee. Hij kreeg klanten uit allerlei landen, een zeer verdienstelijke prestatie in die tijd.

Hydrotherapie is vandaag de dag nog steeds een effectieve methode om bepaalde klachten te verminderen. U bent van harte welkom in Assen om uit te zoeken of hydrotherapie wat voor u is. Vraag uw fysiotherapeut om meer informatie.

Bij SKS Fysiotherapie valt hydrotherapie in Assen onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed.

Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Voor verschillende chronische aandoeningen en behandelingen na operaties worden de eerste 20 zittingen vergoed uit het aanvullende pakket. Na de 20ste zitting wordt fysiotherapie vergoed uit het basispakket en gaat dit eventueel ten koste van uw eigen risico.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op de website Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910.

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden