Yoga in Assen

Het verkrijgen van een objectief fysiek en mentaal bewustzijn is de essentie van yoga. Door het aandachtig uitvoeren van fysieke houdingen wordt duidelijk hoe het lichaam, gedachten en emoties met elkaar verenigd zijn. De yogahoudingen beïnvloeden de gewrichtsmobiliteit, verbeteren het postuur, rekken en activeren de spieren. Om zowel de fysieke als mentale resultaten te bereiken wordt er op een rustige en geconcentreerde manier geoefend. Afgeleid raken en de aandacht terugbrengen naar de fysieke sensaties zorgen voor een gevoel van zelfbeheersing en kalmte.

Voor yoga in Assen bent u bij SKS Fysiotherapie aan het juiste adres. Onze goed opgeleide yogadocente helpt u zowel fysieke als mentale resultaten te bereiken door te oefenen op een rustige en geconcentreerde wijze.

De cursus

De yogalessen in Assen bij SKS Fysiotherapie worden in groepen van maximaal 7 deelnemers aangeboden. Hierdoor is er voldoende persoonlijke aandacht. De yoga docent/fysiotherapeut geeft tijdens de les instructies, observeert en faciliteert. Tijdens de yogales is het mogelijk de houdingen aan te passen, zodat u kunt oefenen op uw eigen niveau. De cursus bestaat uit tien lessen met iedere les een ander thema, zoals balans, rekken, ontspannen, bewustwording, ademhalen, concentratie, stabiliteit en kracht.

De yogacursus in Assen wordt verzorgd Lysbet Visser. Zij is een gecertificeerde yoga docent/fysiotherapeut binnen onze fysiotherapiepraktijk in Assen.

Uit onderzoek is gebleken dat yoga diverse positieve effecten heeft op de gezondheid. De gunstige werking van yoga wordt zowel fysiek als mentaal ervaren. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

 • Een toename van spierkracht en flexibiliteit
 • Ontspanning van het lichaam
 • Verbetering van het slaap-waakritme
 • Meer adembewustzijn en energie
 • Een positiever lichaamsbeeld
 • Een bevorderde concentratie
 • Een evenwichtige stemming

“Het denken komt tot rust wanneer je vriendelijkheid, mededogen, welbehagen en gelijkmoedigheid uitstraalt naar alle dingen, of deze nu aangenaam of pijnlijk zijn, of goed dan wel slecht.” Patanjali Sutra’s.

De kosten voor 10 lessen yoga in Assen zijn € 100,00. Zou u met yoga willen starten bij SKS Fysiotherapie dan is er de mogelijkheid voor een proefles. Neem hiervoor contact op met ons secretariaat. Opgave kan via het aanmeldformulier of telefonisch via 0592 - 343910.

 • De yogalessen in Assen worden gegeven op locatie Rondgang 99.
 • Er is geen kleedruimte of douche op deze locatie aanwezig.
 • Aanbevolen wordt van te voren gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.
 • Overige materialen voor de les zijn aanwezig.
 • U kunt zelf eventueel een handdoek meenemen.

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden