Zwangerfit® in Assen

Bent u zwanger en wilt u tijdens de zwangerschap bewegen onder deskundige begeleiding? Dan is ZwangerFit® misschien wel iets voor u. ZwangerFit® wordt gegeven door een (bekken) fysiotherapeut, die tevens is opgeleid tot ZwangerFit® docent. Hierbij leert u op een verantwoorde en actieve manier bewegen om uw huidige conditie te behouden c.q. te verbeteren. Vanaf de 16de week bent u als zwangere van harte welkom in de groep. De trainingen worden afgestemd op uw eigen belastbaarheidsniveau. Deze trainingen kunnen aangehouden worden tot aan de bevalling. Ook bent u na de bevalling welkom om uw fitheid weer op te bouwen. Vanaf 6 weken tot aan 9 maanden na de bevalling kunt u uw training weer hervatten.

Hoe ziet het ZwangerFit® traject eruit?

ZwangerFit® in Assen begint met een individuele intake bij een bekkenfysiotherapeut of algemeen fysiotherapeut die opgeleid is tot ZwangerFit® docent. Hierin worden uw wensen en eventuele klachten besproken worden en indien nodig verder onderzocht. Ook worden doelen gesteld en wordt de intensiteit van het programma bepaald.

Het doel van de trainingen is het behouden of herstellen van de algehele fitheid. We behandelen elke training een stukje theorie over de zwangerschap en de bevalling.

Verder zal aandacht geschonken worden aan het vergroten van het lichaamsbesef en het verbeteren van de lichaamshouding. Dit heeft als gevolg dat u mogelijk langer mobiel, werkzaam en zelfredzaam kunt blijven. Uit onderzoek blijkt dat de fitte zwangere vrouw minder problemen ervaart tijdens de zwangerschap en de bevalling.

ZwangerFit®:
Dinsdagavond van 18.30 uur – 19.30 uur aan de Stationsstraat 36
Of
Woensdagavond van 18.30 uur – 19.30 uur aan de Thorbeckelaan 201

Mama-fit:
Dinsdagavond van 19.30 uur – 20.30 uur aan de Stationsstraat 36

Wanneer er sprake is van lichamelijke klachten voortkomend uit de zwangerschap en/of bevalling dan is het mogelijk dit vergoed te krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. Als u alleen een basisverzekering heeft wordt dit doorgaans niet vergoed. In dit geval zijn de kosten € 44,00 per maand. Dit is exclusief de eenmalige intake van € 49,00. Vraag uw fysiotherapeut naar uw specifieke situatie.

U vindt meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie op Zorgvergoeding.

Op onze website staan de tarieven die SKS Fysiotherapie hanteert indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren is er namelijk veel veranderd rondom de vergoeding voor fysiotherapie.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0592 - 343910. Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract! .

Goed om te weten: SKS Fysiotherapie heeft met álle zorgverzekeraars een contract!

SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Maak hier een afspraak!

Openingstijden