Yoga

Het verkrijgen van een objectief fysiek en mentaal bewustzijn is de essentie van yoga. Door het aandachtig uitvoeren van fysieke houdingen wordt duidelijk hoe het lichaam, gedachten en emoties met elkaar verenigd zijn. De yogahoudingen beïnvloeden de gewricht mobiliteit, verbeteren het postuur, rekken en activeren de spieren. Om zowel de fysieke als mentale resultaten te bereiken wordt er op een rustige en geconcentreerde manier geoefend. Afgeleid raken en de aandacht terugbrengen naar de fysieke sensaties zorgen voor een gevoel van zelfbeheersing en kalmte.


Uit onderzoek is gebleken dat yoga diverse positieve effecten heeft op de gezondheid. De gunstige werking van yoga wordt zowel fysiek als mentaal ervaren. Hierbij kunt u onder andere denken aan;
- Een toename van spierkracht en flexibiliteit
- Ontspanning van het lichaam
- Verbetering van het slaap-waakritme
- Meer adembewustzijn en energie
- Een positiever lichaamsbeeld
- Bevordert de concentratie
- Een evenwichtige stemming

“Het denken komt tot rust wanneer je vriendelijkheid, mededogen, welbehagen en gelijkmoedigheid uitstraal naar alle dingen, of deze nu aangenaam of pijnlijk zijn, of goed dan wel slecht.” Patanjali Sutra’s
De yogalessen bij SKS Fysiotherapie worden in groepen van maximaal tien deelnemers aangeboden, hierdoor is er voldoende persoonlijke aandacht. . De yoga docent/fysiotherapeut geeft tijdens de les instructies, observeert en faciliteert. Tijdens de yogales is het mogelijk de houdingen aan te passen, zodat u kunt oefenen op uw niveau. De cursus bestaat uit acht lessen met iedere les een ander thema zoals balans, rekken, ontspannen, bewustwording, ademhalen, concentratie, stabiliteit en kracht. De cursus wordt verzorgd door Gina Biervliet gecertificeerde yoga docent/fysiotherapeut binnen onze praktijk.
Aanmelden Yoga    Flyer downloaden
SKS Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Bij ons kunt u zich online aanmelden voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Behandeling op afspraak op de volgende locaties: