Lasertherapie

De huidige gezondheidszorg kampt met een aantal serieuze problemen die vragen om nieuwe oplossingen. Voor veel klachten is geen effectieve behandelmethode beschikbaar en veel van de huidige behandelmethoden hebben serieuze bijeffecten en brengen hoge kosten met zich mee. In de laatste twintig jaar is er een nieuwe en effectieve methode ontwikkelt voor letsel aan huid, weefsel, pijn, artritis, ontstekingen en veel andere kwalen. Dit is Low Intensity Laser Therapie LILT ook wel softlaser of coldlaser genoemd.

De Canadese chirurg Dr Fred Kahn genas twintig jaar geleden van een hardnekkige schouderblessure met behulp van lasertherapie. Geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van deze nieuwe technologie, richtte hij MediTech Canada, zijn missie: de helende toepasbaarheid van deze nieuwe technologie verder te ontwikkelen. Dit resulteerde na jaren onderzoek in de ontwikkeling van het inmiddels wereldwijd gepatenteerde BioFlex systeem, het paradepaardje van MediTech en ongeëvenaard in precisie en flexibiliteit. In zijn klinieken in Toronto zijn de afgelopen jaren tienduizenden patiënten behandeld met een succesfactor van meer dan negentig procent. Inmiddels wordt het Bioflex systeem wereldwijd toegepast.
Low Intensity Laser Therapy (lage intensiteit lasertherapie) stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hiervoor kunnen verschillende licht- en laserbronnen gebruikt worden. Dit licht wordt door het weefsel geabsorbeerd en omgezet in biochemische energie. Low Intensity Laser Therapy is niet slechts symptoombestrijding, het versnelt daadwerkelijk de genezing. Low Intensity Laser produceert nauwelijks warmte. Hierdoor is het geproduceerde licht, in tegenstelling tot de (high intensity) thermische lasers waarmee weefsel kan worden vernietigd, volstrekt veilig. Low Intensity Laser Therapie is pijnloos, uitwendig, niet giftig en zonder bijwerkingen.