Mindfulness training.
Aanmelden Mindfulness training:


Mindfulness wordt gegeven op de locatie:


Nieuwe mindfulness start op vrijdag 24 mei.

Vrijdagochtend 10.00 uur - 12.00 uur
Mei 24, 31
Juni 7, 14, 21, 28
Juli 5, 12

+ twee terugkom-bijeenkomsten later in het jaar.
De Mindfulness training.

Mindfulness is een training voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit zijn/haar leven. In principe hoeft u niet aan bepaalde voorwaarde te voldoen om deze training te volgen.

De training kan in het bijzonder geschikt voor u zijn wanneer u:
  • Minder wilt piekeren
  • Wilt leren emoties te reguleren
  • Op meer momenten wilt genieten
  • Bewuster wilt leven
Mindfulness is effectief gebleken bij:
  • Piekeren en negatieve gedachten
  • Werkstress en burn-out
  • Voorkomen van een depressie
  • Gevoelens van angst en onrust
  • Lichamelijke stress- en spanning gerelateerde klachten zoals: een te hoge bloeddruk, vermoeidheid, onvoldoende verklaarde klachten, slapeloosheid,

Het kan ook zijn dat het beter is om de training op een ander moment te doen. Bijvoorbeeld omdat je in een crisissituatie verkeerd, individuele psychologische therapie nodig hebt of verdovende middelen gebruikt.

De training:
De training bestaat uit 10 lessen. De training wordt begeleid door een fysiotherapeut met ervaring in het geven van mindfulness. Tijdens de training ontvangt u een werkmap die u thuis kunt gebruiken als naslag bij het oefenen. Het wordt aanbevolen om minimaal één uur dagelijks thuis oefenen. Tijdens de trainingen kunt u veel praktische oefeningen verwachten. Zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties en lichamelijke oefeningen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het uitwisselen van uw oefenervaringen met andere cursisten. Eén week voorafgaand aan de training kunt u per mail een bericht verwachten van de trainer.

Cursustijden en locatie:
Locatie: Stationstraat 36.
Tijdstip: Van 10:00 -12:00 uur.
Lessen: 10 lessen van 2 uur per les voor €200,00.
Inclusief werkmap en audio online oefen materiaal.

Betaling:
U krijgt voor aanvang van de training thuis een factuur. Zodra de betaling is voldaan staat u ingeschreven voor de 8-weekse mindfulness training.

Vergoeding:
Er zijn mogelijk enkele verzekeraars die de kosten voor een mindfulness-training vergoeden. Dit valt dan onder de noemer preventieve cursussen.
U kunt het beste contact op nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of deze training wordt vergoed. Dit is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. En soms stelt de zorgverzekeraar voorwaarden aan de training of trainer. Raadpleeg daarom bij twijfel over de vergoeding uw eigen zorgverzekeraar.

Meer info MINDFULNESS